Den store Hjärnini

Trollkarlen Allan vilar hakan i ena handen och ser fundersam ut

Har du lagt märke till att det du ser inte alltid är samma som det du tittar på? I det här föredraget får du veta mer om den visuella perceptionens magiska värld. Den lättsamma stilen gör att föredraget passar bra på en kickoff eller som avslutning på en konferensdag.

Hjärnan är ett fascinerande organ. Blixtsnabbt tolkar den allt som våra sinnen förmedlar. Det blir ofta rätt, men ibland lurar hjärnan oss i vardagliga situationer. Du ser en gammal vän på stan. När du kommer fram ser du till din förvåning att det i själva verket är en helt annan person som du tittar på. Vad hände? Den främmande personen såg ut som din vän, och hjärnan tolkade därför synintrycket som att det också var din vän.

Föredraget Den store Hjärnini börjar med ögats delar och funktion, fortsätter med en beskrivning av hur den visuella perceptionen fungerar och avslutas med att svara på frågorna vad som fångar uppmärksamheten och hur man kan styra andras uppmärksamhet. Som illustrationer används psykologiska experiment och trolleritrick.

Föredraget är knappt en timme långt. Jag behöver tillgång till en datorprojektor med anslutning för HDMI eller USB-C samt, beroende på lokalens storlek, en trådlös mikrofon av headset-modell.

Välkommen att ta kontakt!