Allan Dalqvist

Bild på trollerirekvisita: en bägare och en boll, fyra sammanlänkade ringar, fyra spelkort och en tuschpenna.

Trolleri på mingel och festmiddagar

Mingeltrolleri på konferens. Foto: Hilda Djupenström.
Mingeltrolleri på konferens. Foto: Hilda Djupenström.

Mingeltrolleri är ett bra val för evenemang med 40 eller fler deltagare. Om dina gäster sitter vid bord så går jag till ett bord i taget. Om alla minglar så minglar jag med dem. Mingeltrolleri är därför underhållning i koncentrerad form: scenen är mycket liten och föreställningen ges för några få åt gången. Detta gör att trolleriet passar i stort sett överallt där människor samlas. Det spelar ingen roll om det är ett företagsevent eller en mindre privat fest. Det kan dessutom vara den perfekta underhållningen: Festdeltagare har ofta olika musiksmak, men trolleri brukar tilltala alla åldrar och personligheter.

Är ni färre än 40 deltagare föreslår jag att du bokar en close-up-föreställning istället.

Mingel

På ett mingel är trolleri en bra isbrytare för att få deltagarna att börja prata med varandra. Ur den aspekten är en Allan bättre än tre drinkar. När jag går runt bland dina gäster visar jag dem egentligen sådant som inte finns så att de sedan kan prata om något som inte har hänt, men som de kommer att minnas länge.

Ett alternativ till mingeltrolleri är att ha en trolleristation i ett hörn av rummet eller i ett angränsande rum. Då underhåller jag en liten grupp, högst 10 personer, åt gången i 5-15 minuter. Detta passar särskilt bra på event där det finns flera andra stationer som deltagarna rör sig mellan.

Festmiddag

Gästerna har ätit varmrätten och serveringspersonalen har dukat undan. Vad händer nu i väntan på desserten? Efter desserten är det vanligt med öppen bar och en DJ eller ett liveband, men innan desserten? En omtyckt lösning är att erbjuda trolleri vid borden. Skratten och de förvånade utropen från det första bordet kommer att sprida sig och skapa en nyfikenhet i lokalen och hålla dina gäster på ett fortsatt gott festhumör.

Välkommen att ta kontakt!